Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Můj přítel byl odsouzen na 4 měsíce k výkonu trestu za maření soudního rozhodnutí (řídil bez řidičského průkazu). Má za sebou těžkou operaci srdce (umělá chlopeň a revize aorty), dále mu 12/2017 odstranili slezinu. Nyní je v invalidním důchodu. Dnes (03.10.2018) jsme podali žádost o odložení nástupu trestu. Chci se Vás tedy zeptat, jestli je nějaká šance na odložení či zrušení trestu. Děkuji za odpověď, Anita.

ODPOVĚĎ:
Podmínky pro odložení výkonu trestu jsou následující:
- z lékařské zprávy o hospitalizaci odsouzeného v lůžkovém zdravotnickém zařízení nebo z jiných skutečností vyplývá, že by výkon trestu ohrozil jeho život nebo zdraví.
Pokud by soud rozhodl, že nejsou splněny podmínky pro odložení výkonu trestu, i tak má Váš přítel právo podat stížnost proti takovému rozhodnutí a tím docílit dalšího odkladu nástupu do výkonu trestu – podání stížnosti totiž má za následek to, že dokud o stížnosti nebude rozhodnuto, nemůže odsouzený nastoupit do výkonu trestu.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Je nemoc srdce důvod pro odklad výkonu trestu odnětí svobody, vězení?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.