Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Náš syn je ve výkonu trestu již 3 roky (2014-2017). Dostal jako prvotrestaný nejnižší sazbu 8 let za loupežné přepadení vozu převážející peníze, byl ve skupině 4 lidí, mohl by žádat na polovině trestu o propuštění a za jakých podmínek. Je ženatý, bezdětný a stále pracuje ve výkonu trestu, bez kázeňských i jiných přestupků. Předem Vám děkuji za odpověď, Jiří.

ODPOVĚĎ:
Podmínky podmíněného propuštění jsou upraveny následovně:

Soud může odsouzeného podmíněně propustit na svobodu, jestliže odsouzený po právní moci rozsudku, zejména ve výkonu trestu svým chováním a plněním svých povinností prokázal polepšení a může se od něho očekávat, že v budoucnu povede řádný život nebo soud přijme záruku za dovršení nápravy odsouzeného, a
a) odsouzený vykonal alespoň polovinu uloženého nebo podle rozhodnutí prezidenta České republiky zmírněného trestu odnětí svobody, nebo
b) odsouzený, jenž nebyl odsouzen za zvlášť závažný zločin a který dosud nebyl ve výkonu trestu odnětí svobody, vykonal alespoň třetinu uloženého nebo podle rozhodnutí prezidenta České republiky zmírněného trestu odnětí svobody.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.