Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jaké jsou možnosti sankcí od PČR, pokud mě zastaví na motocyklu, u kterého nesouhlasí barva vozidla s údaji v technickém průkazu? Měním barvu motocyklu výměnou dvou plastů. Vše nechám do konce srpna 2018 zapsat do technického průkazu.

Nicméně je možné, že na motocyklu pojedu ze servisu právě s „novou“ barvou, která ještě v dokladech nebude uvedena. Jedná se o přestupek? Může na základě toho policie zakázat další jízdu? Děkuji, Jan

ODPOVĚĎ:
Změnu barvy je nezbytné zapsat do registru (a tak potažmo do TP) jako změnu ostatních údajů v registru. Pokud není změna zapsána v registru, je možné uložit pokutu až 50.000 Kč. Toto je horní hranice sazby, konkrétní výše se pak odvíjí od okolností každého případu. Policie může zakázat další jízdu v případě závažných závad – typicky poškození brzd, nadměrné úniky provozních kapalin apod.  Jedná se o takové závady, které jsou nebezpečné. Do této skupiny ovšem nelze zařadit změnu barvy vozidla.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.