Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Přišla mi výzva k podání vysvětlení. Když jsme s kamarády hlučně slavili, tak na nás přišli 2 sousedé se syna. Jeden ze sousedu mě napadl a kamarádi mě začali bránit a jeden ze dvou sousedů nedopadl moc dobře, sám jsem nikomu z nich neublížil. Potom na mě podali trestní oznámení, protože sousedé znali jenom mě.
1. Musím Policii říct, kteří kamarádi tam semnou byli?
2. A můžou mě usvědčit, když jim na výslechu neřeknu nic?
Poraďte prosím, jak mám se mám k celé situaci postavit. Děkuji, Šimon


ODPOVĚĎ:
Dostavte se na podání vysvětlení a řekněte pravdu – byl jste napaden jedním ze sousedů a více si nepamatujete. Pravděpodobně budete muset přiznat, kdo byl na té oslavě s Vámi a tito kamarádi budou muset také podat vysvětlení. A pokud se nepřiznají k tomu, kdo sousedovi ublížil ani neobviní jeden druhého, bude muset Policie prokázat všechny skutečnosti důležité pro trestní řízení.
Nedoporučuji lhát a vymýšlet si nejrůznější skutečnosti, na pravdu se může přijít (svědectví náhodného kolemjdoucího)  – ani jeden z Vás není povinen sám sebe obvinit. Při podání vysvětlení máte právo na pomoc advokáta a to důrazně doporučuji využít, jde o ublížení na zdraví a to je trestný čin.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.