Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Mám jednoduchou otázku a to: Je možné někoho odsoudit bez důkazů jen na základě něčího tvrzení? Jak je to když není žádný důkaz ani svědek? Je možné použít jako důkaz kopii o lékařském ošetření, kterému se podrobím až za 24 hodin od doby, kdy na mě měl být spáchán trestný čin? Obsahem ošetřeníé je několik modřin na noze. Je možné tím někoho usvědčit? Děkuji, Ester


ODPOVĚĎ:
Kopie lékařského ošetření může být považována za listinný důkaz. Přidá-li se k tomu výpověď poškozeného, může soud uvažovat i o vynesení rozhodnutí. Ovšem muselo by být jednoznačně odůvodněno, že provedené důkazy jsou věrohodné a poskytují ucelený obraz o skutečnosti. Rozhodnutí, zda je celá situace tak závažná, aby soud o ní jednal jako o trestném činu, závisí na státním zástupci, který musí zhodnotit skutečnosti nasvědčující spáchání trestného činu. S velkou pravděpodobností mohu říci, že jeden listinný důkaz stačit nebude za předpokladu, že to není jeden z důkazů, který by prokazoval souvislé a dlouhodobé týrání osoby.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.