Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)
Mám dotaz týkající se pěstování marihuany. Pěstuji ve skleníku asi 5 rostlinek. Někdo to udal a nyní mě policie kontaktovala že mi rostliny chtějí vytrhat a že jsem způsobil trestný čin. Z rostlinek dělám mastičku a tinkturu, kterou užívám, protože jsem po mozkové mrtvici a snažím se tím léčit.
Prosím sdělte mi jak mám pokračovat a co mi hrozí. Děkuji, Otakar

ODPOVĚĎ:
Aktuálně je "povoleno" pěstování 3 rostlin, resp. nejedná se o trestný čin, ale o přestupek, který nese mírnější sankci.
Chápu Vaše důvody k pěstování konopí. Nicméně s ohledem na charakter jednání jste se mohl dopustit následujících trestných činů podle trestního zákoníku
V jaké výměře a jaký trest Vám bude udělen, záleží na tom, jaké jednání Vám bude prokázáno. Ppokud bude shledáno, že jste pouze pěstoval rostliny, dál je neprodával apod. může se stát, že Vám bude uložen pouze trest propadnutí věci, příp. podmíněné odsouzení k trestu odnětí svobody se zkušební dobou (tzv. podmínkou) v řádu měsíců.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.