Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jeden kolega ze zaměstnání na mě podal trestní oznámení, ve kterém mě obviňuje ze sexuálního obtěžování a pomluvy formou erotických až vulgárních emailů, které jsem měla údajně sama napsat a posílat ze smyšlené adresy určitým lidem na pracovišti ze služebního počítače. Při vyšetřování policie zjistila, že jsem ho nijak neobtěžovala (ověřovala si hotely, kde jsme se scházeli - on platil).

Co se týče emailů, ty jsem nepsala (psal je on mě v době našeho milostného poměru), smyšlenou emailovou adresu jsem nezakládala a nikomu ze služebního počítače neposílala, neboť jsem ten den neměla žádnou službu (to vše si Policie ověřovala). Dotyčný mě rovněž pomluvil u mých nadřízených a dožadoval se mého propuštění. Podala jsem na něho trestní oznámení za pomluvu a křivé obvinění (mám důkazy), přesto to Policie odložila s tím, že nebyla prokázána žádná trestná činnost ani přestupek proti občanskému soužití. Jednala Policie správně? Může kdokoliv přijít na Policii a beztrestně podat křivé obvinění, i když Policie zjistí, že lhal? Dotyčný mi svými pomluvami značně uškodil v zaměstnání i v osobním životě a to nevratně Děkuji, Beáta

ODPOVĚĎ:
Pokud máte pro svá tvrzení důkazy, podejte na kolegu občanskoprávní žalobu na nactiutrhání, požadujte v ní např. zákaz dalšího obdobného jednání kolegy a veřejnou omluvu, příp. náhradu způsobené újmy (finanční satisfakci).
Postup Policie je v souladu s právem, jednání kolegy není dostatečně společensky nebezpečné na to, aby zasahovala státní moc.
Pokud se křivá výpověď prokáže, můžete na ni Policii upozornit i Vy.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.