Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Bydlíme s manželem v panelovém domě. Bydlí tady i starší manželský pár, který má velmi statného německého ovčáka, který napadá všechny psy v domě a okolí. Majitelka venčí psa velmi často v podnapilém stavu a stává se, že ho skoro neudrží. Bohužel se jí to stává i za střízliva. Máme fenku bígla, tudíž se často potkáváme u výtahů a už se mi několikrát stalo,že se ji pokusil napadnout,vždy jsem musela jít bokem a být připravená bránit svého psa.

Včera dokonce napadl 2 sousedovy psy.Náhubek sice má,ale kovový. A takovýto silný pes dokáže menší psy i malé děti ve chvilce zabít. Máme půlročního syna a já se bojím, že by mohl napadnout našeho psa a při tom ublížit i synovi. Dá se v tomto případě něco dělat, když ho majitelka nedokáže ovládat? Nebo musíme čekat až se něco stane? Děkuji, Lída

ODPOVĚĎ:
Můžete se obrátit s podnětem k prošetření jak na obecní úřad, tak na Policii. Majitelka očividně zanedbává povinnosti držitele psa a dochází k obecnému ohrožování obyvatel.

Pokud dojde k napadení bígla, je věcí majitelky bígla, zda na majitelku útočícího psa podá žalobu na náhradu škody a tím rozpoutá řízení, na jehož konci by mohl být nebezpečný pes odebrán. Do té doby je třeba tuto záležitost řešit s obcí a obecní Policií.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.