Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Syn byl napaden mladíkem před diskotékou, protože bránil kamarádku, která se s dotyčným nechtěla bavit. Mladík synovi dal ránu pěstí do obličeje a poté, když se kácel k zemi mu ještě znovu do obličeje dupl nohou. Můj napadený syn leží v nemocnici, má otřes mozku, zlomený nos a tržné rány v ústech a na rtech. Policie tento případ eviduje, podezřelého měla u výslechu, ale bylo nám řečeno, že toto může být kvalifikováno maximálně jenom jako přestupek. To se mi nezdá být možné, protože takové ublížení na zdraví by snad již mělo být trestným činem.

Máme obavy, aby tento darebák neměl nějakého vlivného tatínka, který bude chtít tento čin zlehčit. Máme nějakou možnost ovlivnit to, aby Policie řádně šetřila a vyšetřila a skutek správně kvalifikovala? Uvedený výtržník má již několik záznamů na Poicii i z minula. Myslíme si, že může být dále pro společnost nebezpečný. Prosím, poraďte, jak máme dále postupovat? Děkuji, Irena

ODPOVĚĎ:
Aby mladík mohl být stíhaný za ublížení na zdraví je třeba aby byl napadenému např. poškozen důležitý orgán (v případě syna mozek) nebo byl práce neschopný min 7 dnů.
Doporučila bych, abyste Policii dodali potřebné lékařské zprávy a pokud i přes to budou uzavření věci směřovat jenom na projednání přestupku, může syn jako poškozený proti rozhodnutí policie podat stížnost k příslušnému státnímu zástupci.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.