Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Máme s manželkou spor se sousedem, který řeší policie, soud a přestupková komise. Jedná se o neoprávněný vstup na pozemek, škoda na majetku a vulgární nadávky apod. Soused se mi nějakým způsobem dostal do počítače a emailového účtu. Mojí soukromou poštu vytiskl a předal policii jako důkaz proti mně.

Jedná se o poštu i rok starou, kterou já dávno nemám a vůbec nevím, co je obsahem. Pochybuji, že obsahem může něco dokázat. Podle mě se dopustil porušení tajemství dopravovaných zpráv. Zatím jsem já a ten, se kterým jsme si psali soukromé věci potvrdili, že je to naše korespondence a zároveň jsme podali trestní oznámení pro porušení tajemství dopravovaných zpráv. Dnes (24.06.2018) mi volala policistka a sjednala si se mnou schůzku a jde jak jsem vyrozuměl o určité maily z naší soukromé korespondence. Můj názor je, že kromě toho, že potvrdím, že se jedná o naší nezákonným způsobem získanou emailou poštu se k obsahu našich soukromých mailů nemusím vyjadřovat. Na policii jsem viděl vytisknuté fotografie a soubory, které jsou pouze v mém počítači. Děkuji za odpověď Rudolf

ODPOVĚĎ:
Takto získané údaje nemohou být proti Vám použity. Jedná se o projev zásady „plody z otráveného stromu jsou vždy otrávené“, tj. nezákonně získaný důkaz je nepoužitelný a neúčinný. Těmito emaily by se měla policie zabývat pouze co do posouzená, zda došlo k porušení tajemství dopravovaných zpráv či nikoliv, obsah emailů by neměl být zohledňován, ani v tomto trestním řízení, ani v jiném.


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Neoprávněný vstup souseda na pozemek, škoda na majetku a vulgární nadávky - trestní a přestupkové řízení
  • Nelegální důkaz - je důkazem pro Policii, přestupkové řízení nebo soud?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.