Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Když doložím žádost o zrušení trvalého pobytu + 2 svědky, že se tam nezdržuje. Což požaduje obecní úřad. A daná osoba se po výzvě obecním úřadem nedostaví. Může i tak obecní úřad rozhodnout o tom, že neodhlásí trvalý pobyt? Děkuji. Luboš

ODPOVĚĎ:
Ke zrušení trvalého pobytu platí následující:
O zrušení údaje o místu trvalého pobytu bude rozhodnuto, zaniklo-li užívací právo občana k objektu (např. skončila nájemní smlouva), jehož adresa je v evidenci obyvatel uvedena jako místo trvalého pobytu občana a neužívá-li občan tento objekt.
V případě žádosti o zrušení trvalého pobytu probíhá „klasické“ správní řízení, včetně dokazování (např. prostřednictvím Vámi zmiňovaných svědků). Výsledkem řízení bude rozhodnutí, které může vyhovět žádosti (a to pokud bude prokázáno, že jsou splněny podmínky pro zrušení trvalého pobytu), nebo naopak žádost zamítne a trvalý pobyt nezruší (pokud nebude prokázáno, že jsou splněny podmínky vyžadované zákonem).
K řízení je předvolávána i osoba, u které má dojít ke zrušení pobytu na uvedené adrese. V předvolání musí být tato osoba poučena o tom, že pokud se nedostaví bez řádné omluvy, bude rozhodováno v její nepřítomnosti.
Je tedy možné, aby bylo rozhodnuto o zrušení trvalého pobytu i bez přítomnosti dané osoby u jednání. Vždy to ale záleží na tom, zda se podaří prokázat, že jsou splněny výše uvedené podmínky pro zrušení trvalého pobytu.


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Vliv prohlášení svědků na zrušení trvalého pobytu, trvalého bydliště nebydlící osobě
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.