Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (1 hlas)

Potřebovali bychom poradit s umožněním trvalého pobytu ve městě Uničov. Známý má trvalý pobyt v obci Dlouhá Loučka a bydlí na ubytovně v Uničově, kde si nemůže zřídit trvalý pobyt. Majitel ubytovny má prý soudně sjednané, že si lidé na ubytovně nemůžou dát trvalý pobyt.

Potřebuje si ale zřídit trvalý pobyt ve městě Uničov, kvůli bydlení v pečovatelském domě v Uničově, ale jelikož má trvalý pobyt v Dlouhé Loučce, nemá nárok na ubytování v pečovatelském domě. Možnost, že by známému někdo povolil napsat trvalý pobyt ve svém bytě nepřichází v úvahu, jelikož má dluhy, které sice pravidelně splácí, ale i tak máme strach povolit mu u nás trvalý pobyt. Dříve šlo, že lidé z Uničova měli trvalý pobyt napsaný na Uničovské radnici, ale známému bylo nyní sděleno, že trvalý pobyt na radnici v Uničově už není možný. Je nějaká klička, která by mu umožnila trvalý pobyt na radnici města Uničova? Bez trvalého pobytu nemá nárok na bydlení v pečovatelském domě. Předem děkuji za odpověď. Milada

ODPOVĚĎ:
Trvalý pobyt na obecním úřadě lze zřídit jen v té obci, ve které má osoba trvalý pobyt dosud. Obecně je nahlášení trvalého pobytu na obecní úřad až jako poslední možnost, kdy nelze mít trvalé bydliště jinde (např. majitel bytu odhlásí osobu, co u něj alespoň půl roku měla zřízen trvalý pobyt s tím, že tato osoba zde již nebydlí). Váš známý si tedy nemůže nahlásit trvalý pobyt na obecní úřad v obci Uničov, jestliže nyní trvale bydlí v obci Dlouhá Loučka.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Podmínky pro udělení bezdomoveckého trvalého pobytu na obecním úřadě, městkém úřadu
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.