Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Mám dotaz ohledně neustálého odročování jednání. Dlužník na něhož je podaný návrh na konkurz neustále těsně před dnem projednávání na soudu pošle neschopenku a žádá o odročení a že chce být u jednání. Stalo se to již počtvrté. Můj dotaz zní, zda může tak postupovat donekonečna, protože obvoďák vždy ochotně vyplní neschopenky na požádání.
Děkuji. Majka.

ODPOVĚĎ:
Především je velmi zvláštní postup soudu, že tyto listiny akceptuje. V praxi soudů je totiž zažitá praxe, že soudce požaduje od lékaře potvrzení, že dotyčný nejen že je v pracovní neschopnosti, ale výslovně "že není schopen účasti u soudního jednání". Proto doporučuji pro příště na soud zaslat požadavek, aby dlužník doložil, že skutečně není schopen se soudu účastnit. Pokud by tato praxe u dlužníka pokračovala, pak bych doporučila obrátit se s žádostí o prošetření dotyčného lékaře na Českou lékařskou komoru.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Dlužník sabotuje vymáhání dluhu opakovaným nedostavením se k soudnímu jednání zasláním neschopenky soudu - jak sabotáž ukončit?
  • Stačí neschopenka zaslaná soudu jako omluva ze soudního řízení nebo může soud chtít vědět, jestli je účastník řízení schopen účasti soudního stání?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.