Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Mohu udělat něco pro urychlení mého soudního případu, kdy si druhá strana před 15 měsíci vyžádala svého soudního znalce v oboru psychiatrie a dodnes se nic nestalo? Jedná se o soudní případ, kdy moje maminka trpěla vážnou duševní poruchou s bludy (po několik let byla hospitalizována v různých psychiatrických léčebnách) a druhá strana (moji příbuzní) ji přesvědčili že my, oba její synové, jsme mrtví a poté ji nechali podepsat převod majetku jako věcné břemeno.

Tento soudní případ už trvá přes 4 roky a můj právník mi řekl, že jen soud rozhoduje, kdy bude nařízeno další jednání, protože dosud nebyl vyhotoven znalecký posudek od druhé strany a nemůže proto nic udělat. Děkuji. Josef

ODPOVĚĎ:
Je nezbytné zjistit, v jaké fázi se případné vypracování znaleckého posudku nachází, zda vůbec byl ustanoven znalec, pokud ano, tak z jakého důvodu dochází k průtahům.
Nicméně můžete podat stížnost k předsedovi soudu na průtahy v řízení. Je zde také možnost obrátit se na ombudsmana – kontakt naleznete zde: www.ochrance.cz. V neposlední řadě v případě průtahů v řízení lze po skončení řízení žádat náhradu vzniklé újmy.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Stížnost předsedovi soudu pro průtahy v soudním řízení - zbavení svéprávnosti trvá soudu rozhodnout 4 roky (čeká se znalecký psychiatrický posudek, posudek znalce z oboru psychiatrie)
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.