Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Manžel mi v průběhu vztahu přes rok kontroloval SMS, psal z mého telefonu SMS bez mého vědomí, odposlouchával za dveřmi (možná tam byla štěnice) a nahrával si naše diskuze. Většinou mě psychicky rozhodil (hrozil, že mě připraví o dceru a z domu, kde je na mě psaná hypotéka vyhodí nájemníky a já ji vzhledem k rodičovské nebudu mít z čeho splácet) a pak si to pravděpodobně nahrál.

Teď se nahrávkami ohání u soudu. Může je použít? Není to hrubý zásah do soukromí? Může soud vzít nahrávku jako důkaz, když byla pořízena bez mého souhlasu a hlavně bez mého vědomí? Dívala jsem se na článek o nahrávce jako důkazu, který je na vašem webu na
https://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/ruzne/zneni-vynatky-definice/15572-nahravka-jako-dukaz.html
Děkuji, Tamara

ODPOVĚĎ:
V rámci civilního řízení (nepíšete, o jaký soud se jedná, ale odhaduji, že o výchovu a výživu dítěte či rozvod), nahrávky jako důkaz bez Vašeho souhlasu použít nemůže. Naopak ho Vy můžete žalovat o ochranu osobnosti- porušení Vašich osobnostních práv, že si nahrávky bez Vašeho souhlasu pořizoval.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Důkaz k soudu - nahrávka pořízená bez souhlasu a vědomí mluvící osoby
  • Nahrávka bez vědomí a souhlasu nahrávaného - důkaz u soudu
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.