Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

2014 jsem byla ošetřena v ordinaci stomatologa, ale jeho zákrok jsem posléze reklamovala. Stomatolog po osobní komunikaci nakonec uznal reklamaci a vrátil mi za provedenou službu 4.000 Kč. Zdá se, že v té době zanevřel na moji osobu, přestože to samozřejmě nebyla moje chyba. V současnosti potřebuji záznam o všech jeho stomatologických výkonech - kartu.

Také jsem poprosila recepční, aby mi stomatolog ke kartě napsal stručný výpis, proč postupoval právě tak jak postupoval, protože jsem od něho neobdržela před zákrokem žádný plán postupu, poučení pacienta, ba ani cenový plán, jak je to zvykem v zahraničí. Napsala jsem tento požadavek na recepci. Celkově už asi 3 maily ale bez jakékoliv odpovědi. Vím jenom, že ze zákona je poskytovatel zdravotní péče povinen tuto dokumentaci poskytnout na vyžádání. Můžete mi prosím toto podložit paragrafem a poradit způsob, jak na takový lhostejný postup stomatologické ambulance reagovat slušnou cestou. Děkuji Jana

ODPOVĚĎ:
Odpověď na Váš dotaz rozdělím pracovně do 2 částí:

1/ Právo na vydání kopie či výpisu zdravotnické dokumentace:
„Záznamy o stomatologických výkonech“, resp. „karta“, které v dotazu zmiňujete, představují zdravotnickou dokumentaci, kterou o Vás stomatolog vede. V obecné rovině platí, že zdravotnická dokumentace je souborem informací vztahujících se k pacientovi, o němž je vedena (§ 53/1 zákona o zdravotních službách).
Dle § 53/2 písm. d) zákona o zdravotních službách musí zdravotnická dokumentace obsahovat (mimo jiné) informace o průběhu a výsledku poskytovaných zdravotních služeb a o dalších významných okolnostech souvisejících s postupem při poskytování zdravotních služeb.
Základním právem pacienta je v této souvislosti jeho právo nahlížet do zdravotnické dokumentace vedené o něm poskytovatelem zdravotních služeb, a dále právo pořizovat si její výpisy nebo kopie, a to v přítomnosti zaměstnance pověřeného poskytovatelem zdravotních služeb (§ 65/1 písm. a) zákona o zdravotních službách).
Pacient je v první řadě oprávněn pořídit si kopii zdravotnické dokumentace či její části vlastními prostředky (například tedy vyfotografováním příslušného listu). Není-li toho pacient schopen, je k pořízení kopie zdravotnické dokumentace (či pacientem zvolené části zdravotnické dokumentace) povinen poskytovatel zdravotních služeb. Výpis zdravotnické dokumentace pořídí poskytovatel zdravotních služeb pouze v případě, je-li to účelnější než pořízení kopie, a to vždy po dohodě s pacientem. Poskytovatel zdravotních služeb je povinen pořídit kopii či výpis zdravotnické dokumentace do 30 dnů od obdržení žádosti pacienta (§ 66/1 písm. a) zákona o zdravotních službách).

Za pořízení kopie či výpisu zdravotnické dokumentace je poskytovatel zdravotních služeb oprávněn účtovat pacientovi:
a/ úhradu ve výši, která nesmí přesáhnout náklady spojené s pořízením výpisu nebo náklady vynaložené na pořízení kopie zdravotnické dokumentace (ceník za pořízení výpisu nebo kopie zdravotnické dokumentace musí být umístěn na místě veřejně přístupném pacientům),
b/ za jejich odeslání úhradu ve výši, která nesmí přesáhnout náklady spojené s jejich odesláním
(jak vyplývá z § 66/3 zákona o zdravotních službách).

Z výše uvedeného lze jednoznačně dovodit, že máte právo na pořízení kopie zdravotnické dokumentace, kterou o Vás vede Váš stomatolog (popř. jejích částí), a to buď vlastními prostředky či poskytovatelem zdravotních služeb (oproti úhradě nákladů vzniklých na jeho straně).
Bude-li stomatolog nadále odmítat vydat Vám kopii zdravotnické dokumentace (a to i přes upozornění na shora uvedená ustanovení zákona o zdravotních službách), můžete si na tento postup u tohoto poskytovatele zdravotních služeb písemně stěžovat. Nebudete-li s vyřízením Vaší stížnosti spokojena, budete se moci s „odvoláním“ obrátit na místně příslušný krajský úřad (§ 93 a násl. zákona o zdravotních službách).
Dále můžete stomatologa upozornit na fakt, že odmítnutím pořízení kopie zdravotnické dokumentace se může dopustit přestupku. Konkrétně dle § 117/3 písm. g) a i) zákona o zdravotních službách se poskytovatel zdravotních služeb dopustí přestupku tím, že:
- neumožní nahlížení do zdravotnické dokumentace podle § 65 zákona o zdravotních službách,
- nepořídí výpis nebo kopii zdravotnické dokumentace podle § 66/1 nebo 2 zákona o zdravotních službách,
přičemž za spáchání tohoto přestupku může být poskytovateli zdravotních služeb krajským úřadem uložena pokuta do výše 500.000,- Kč (jak vyplývá z § 117/4 písm. b) zákona o zdravotních službách).

Mírně nad rámec Vašeho dotazu doplňuji, že povinnost poskytovatele zdravotních služeb umožnit Vám nahlížet do zdravotnické dokumentace a pořizovat si její výpisy, opisy či kopie, je v obecné rovině zakotvena rovněž v § 2648/1 občanského zákoníku.

2/ Právo na vydání „plánu postupu“ a „cenového plánu“:
„Plán postupu“ a cenový plán“ jsou pojmy, které český právní řád v oblasti poskytování zdravotních služeb nezná. I čeští pacienti mají nicméně práva, která těmto pojmům více či méně odpovídají.
Dle § 2638/1 občanského zákoníku je poskytovatel zdravotních služeb povinen srozumitelně vysvětlit pacientovi zamýšlené vyšetření i navrhovanou péči o zdraví, přičemž požádá-li o to pacient, podá mu poskytovatel zdravotních služeb vysvětlení v písemné formě.
Účelem tohoto ustanovení občanského zákoníku je však informování pacienta (na jeho žádost i písemné) před poskytnutím navrhované zdravotní péče. Občanský zákoník ani zákon o zdravotních službách neukládají poskytovateli zdravotních služeb povinnost dodatečně písemně vysvětlovat pohnutky a důvody svého odborného rozhodování. Stomatologa proto můžete požádat o dodatečné vystavení písemného vysvětlení péče, která Vám byla poskytnuta, v tomto ohledu však vše bude záviset na jeho ochotě (podstatné informace o zdravotní péči, která Vám byla poskytnuta, byste se ostatně měla dozvědět ze zdravotnické dokumentace, která by měla být vedena tak, aby nepotřebovala žádné podrobnější vysvětlování).
Dle § 28/3 písm. f) zákona o zdravotních službách má pacient právo být předem informován o ceně poskytovaných zdravotních služeb nehrazených nebo částečně hrazených z veřejného zdravotního pojištění a o způsobu jejich úhrady. Tomuto pacientovu právu na informace pak odpovídá poučovací povinnost poskytovatele zdravotních služeb zakotvená v § 45/2 písm. a) zákona o zdravotních službách.
Pokud Vás stomatolog před poskytnutím zdravotní péče informoval (a to i ústně) o tom, že tato zdravotní péče není hrazena ze systému veřejného zdravotního pojištění, popř. že je hrazena pouze částečně a zároveň Vám sdělil (a to i ústně), kolik Vás bude navrhovaná zdravotní péče stát, splnil svou zákonnou povinnost.
Stomatolog by se dopustil přestupku tehdy, pokud by Vás neinformoval o ceně poskytovaných zdravotních služeb (§ 117/1 písm. o) zákona o zdravotních službách), přičemž za tento přestupek by mu mohla být uložena pokuta do 50.000,- Kč (§ 117/4 písm. f) zákona o zdravotních službách).
Nepovede-li Vaše další komunikace se stomatologem k vydání kopie zdravotnické dokumentace, můžete (kromě stížnosti adresované tomuto stomatologovi, popř. následně místně příslušnému krajskému úřadu) upozornit na jeho závadné chování rovněž Českou stomatologickou komoru:
https://www.dent.cz/

_______________________
Právní předpisy zmiňované v odpovědi:
zákon č. 372/2011 Sb. , o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování (zákon o zdravotních službách)
zákon č. 89/2012 Sb. , občanský zákoník


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Nárok pacienta na cenový plán výkonů u zubaře, stomatologa
  • Povinnost zubaře, stomatologa poučit pacienta o cenách výkonů před provedením výkonu
  • Právo pacienta zubaře, stomatologa na zdravotnickou dokumentaci (výpis, opis)
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.