Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Na danou lokalitu, ve které chceme stavět rodinný dům zanikla k 1.1.2017 územní studie z důvodu marného uplynutí lhůty pro vložení dat o ní do evidence územně plánovací činnosti. V srpnu 2016 jsme koupili od města stavební pozemek v dané lokalitě, v říjnu 2017 jsme podali žádost o vydání povolení stavby.

Město nechalo opět vypracovat územní studii a ta byla předložena 31.1.2018 zastupitelstvu, které obsah formálně odsouhlasilo, takže ještě není vložena do evidence ÚPČ. Jsme zatížení při stavbě rodinného domu v dané lokalitě nově vzniklou územní studii, která bude teprve zaevidována? Nebo nově vznikající územní studie bude platit pouze pro majitelé, kteří si koupí stavební pozemek až po zaevidování nově vzniklé studie? Jak se zachovají k nově vzniklé územní studii majitelé rodinných domů nebo pozemků, které v dané lokalitě již nemovitost vlastní? Děkuji za odpověď. Barbora

ODPOVĚĎ:
Sama důvodová zpráva k této věci uvádí, že až po zápisu územní studie do evidence se tato studie stane podkladem pro rozhodování o území.
Není rozhodné, kdy došlo ke koupi pozemku, ale kdy probíhá řízení ve věci rozhodování o umístění stavby, jelikož je potřeba vždy postupovat podle účinných právních předpisů a podkladů.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Platnost, účinnost územní studie pro stavebníky - platí jen pro nové stavebníky nebo i pro původní (povolení vydané před účinností studie)
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.