Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Zahraničním zaměstnancem se rozumí zaměstnanec činný na území ČR ve prospěch zahraničního zaměstnavatele, který nemá sídlo na území státu Evropské unie nebo na území státu, se kterým ČR uzavřela mezinárodní smlouvu o sociálním zabezpečení.  
Zahraniční zaměstnanec může být v  ČR pojištěn pouze na základě projevu své vůle, tzn. dobrovolně.
 
Aby mohl být zahraniční zaměstnanec nemocensky pojištěn, musí se:
• písemně přihlásit k účasti na nemocenském pojištění, a to na předepsaném tiskopisu od 1.1.2024 u příslušné Územní správy sociálního zabezpečení 
• souběžně písemně přihlásit k účasti na dobrovolném důchodovém pojištění,
• ve stanovené lhůtě a výši platit pojistné na nemocenské pojištění a důchodové pojištění
 
Dobrovolné nemocenské pojištění zahraničního zaměstnance
Vzniká nejdříve  dnem podání přihlášky k nemocenskému pojištění. S  přihláškou je třeba předložit příslušný dokument prokazující existenci a dobu trvání pracovněprávního nebo obdobného vztahu u zahraničního zaměstnavatele (typicky pracovní smlouva).
Zaniká nejdříve dnem podání odhlášky,   popř.   dnem skončení zaměstnání na území ČR. Dále zaniká  prvním dnem měsíce, za který nebylo zaplaceno pojistné ve stanovené lhůtě nebo správné výši,   při nástupu výkonu trestu odnětí svobody nebo dnem skončení dobrovolné účasti na důchodovém pojištění, případně nezaplacením pojistného na nemocenské pojištění vůbec nebo nezaplacením pojistného na důchodové pojištění včas.
 
 
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.