Počet stránek ve webu: 43.110

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Manžel se po 17ti letém manželství odstěhoval k otci na 2 měsíce,s tím že si nerozumíme a že si musí promyslet, jak to u nás bude až děti odejdou z domu. Po měsíci mi SMS napsal, že se nevrátí. Máme 2 děti 17 a 12 let. Já jsem od července 2010 na neschopence po úrazu. Manžel dobře vydělával (cca. 50.000 Kč/měs.). Zatím se nechce rozvádět. Já jsem byla v manželské poradně, manžel tam nepůjde za žádnou cenu. Nevím jak se mám zachovat. Mám vyčkávat, nebo dělat nějaké kroky a jaké? Zatím tvrdí, že bude platit nájem. Ale já bych raději měla nějakou jistotu, tak se mi to moc nezdá. Změnilo se i jeho jednání, je podrážděný a vyčítá mi, že se mám že mám děti a jemu se stýská po dětech. Děkuji, Dana


ODPOVĚĎ:
Podejte žádost o rozvod (Návrh na rozvod manželství - je dostupný v našich vzorech) a majetkové vypořádání. Předpokládám, že nemáte nijak smluvně upravené společné jmění manželů a tím, že nejste s manželem v kontaktu a nevíte, co dělá, ohrožujete svůj vlastní majetek. Buď to manžela probere z krize středního věku a vrátí se k Vám a nebo získáte ekonomickou jistotu – protože jednak budete mít určeno, co je Váš majetek, bude určeno výživné na děti a nebudete se muset obávat dluhů, které může manžel nadělat od okamžiku, kdy Vás opustil. Nenechte se vydírat slovy o dětech.

Na závěr ještě upozorňuji, že k Návrhu na rozvod manželství je nutné připojit Návrh na svěření dítěte do péče a že soudní řízení týkající se svěření dítěte, dětí do péče přechází soudnímu řízení o rozvod manželství.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.