Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Synovi je 20 měsíců, mám u soudu podanou žalobu na určení otcovství, byly nařízeny testy DNA, ale jelikož se žalovaný, který mě opustil již v těhotenství nedostavuje ani k soudu, ani na odběr vzorku na test DNA, vše se protahuje. Chtěla jsem se zeptat, zda v případě, že toto není dořešeno a není otec napsaný v rodném listě dítěte, mohu podat návrh na předběžné opatření týkající se výživného na syna i na mě a zda případně tento návrh musím podat osobně na soudu nebo lze zaslat doporučeně poštou, je pro mě cestování do okresního města se synem a z důvodu, že se sama starám celkem o čtyři děti, náročné. Předem moc děkuji za odpověď. Petra


ODPOVĚĎ:
Návrh na předběžné opatření podat můžete. V něm se pokuste co nejpodrobněji vylíčit Vaši situaci. Takové podání samozřejmě můžete poslat poštou. Doporučený dopis není potřeba, ale je to jistota pro Vás, že dopis dorazí adresátovi.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.