Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Ráda bych vás poprosila o radu. Soudím se s bývalým manželem kvůli neplacení výživného. Už jednou dostal podmíněný trest, pak veřejně prospěšné práce a nyní byl vydán trestní příkaz a uložen podmíněný trest, ale delší, než ten předchozí. Myslela jsem, že bude uložen konečně trest nepodmíněný. Dočetla jsem se, že já nemohu podat proti trestnímu příkazu odpor, pouze obžalovaný. Ani mu nebyla uloženo, že musí dluh na výživném zaplatit. A to se už částka vyšplhala na 160.000 Kč! Mám ještě nějakou možnost, jak se domoci toho, abych dluh na výživném získala? Já si myslím, že jsem podnikla už vše. Má i exekučně nařízeno strhávání z platu, ale zaměstnává ho přítelkyně a ta ho vede na neplaceném volnu. Peníze několikrát strhla, ale mě je neposlala. Podala jsem na ni podlužní žalobu. Neznám správné kroky, nemám na to, platit si advokáta. Majetek bývalý manžel nemá, trvalé bydliště má na obecním úřadě (rodiče mu ho odhlásili, báli se exekutora). Moc Vám děkuji za radu a přeji pěkný den. Olga


ODPOVĚĎ:
Bohužel žádný jiný krok, který by Vám umožňoval zákon, není, všechny už jste vyčerpala. Ve Vaší situaci je ještě poslední možnost a to obrátit se na vymahačské společnosti. Jedná se o krajní prostředek, vzhledem k různým metodám, které některé z nich užívají, ale ve Vaší situaci již není jiná možnost.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.