Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Manžel se chce se mnou rozvést. Po 19 letech manželství zjistil, že jsem ho vlastně omezovala a chce žít neomezeně, tzn. užívat si alkoholu a trávit volné chvíle beze mne. Už to trvá tři měsíce a musím poslouchat, že už se mnou nikdy ven nepůjde. Jsem několik měsíců plně invalidní a můj zdravotní stav se bude roky ještě zhoršovat. Jsem teď ve stresu, doma jsou ještě dvě děti, které budou studovat. Manžel veškeré vyřizování nechává na mě a ještě teď k tomu není skoro doma. Zabydluje se v chatce na zahradě. Mám obavu, že v případě rozvodu neutáhnu finančně školy dětí. Budu dostávat pouze plný invalidní důchod.Chtěla bych se zeptat, zda manželovi připadne po rozvodu vyživovací povinnost i na mě,jako na plně invalidní osobu. Děkuji, Karla


ODPOVĚĎ:
Ve Vašem případě v době po rozvodu doporučuji požádat o výživné na rozvedeného manžela a to formou žaloby u soudu.
Soud Vám výživné přiřkne v případě, že nejste sama schopna se živit, a nejdéle po tři roky od rozvodu. Výše výživného bude záviset na schopnostech, možnostech a majetkových poměrech manžela.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.