Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Dobrý den, potřebovala bych poradit! S manželem se rozvádíme a můj advokát mi řekl, že si mám sepsat papír kolik výživného na dceru (roční) bych od něj požadovala a já si s tím nevím rady, jak to mám sepsat a co by tam mělo být? Lze to sepsat někde na úřadě nebo to musím sepsat já sama? Taky mě zajímá jestli manžel bude muset platit i na mě? Děkuji za brzkou odpověd. Veronika


ODPOVĚĎ:
Tento soupis nemusí být nijak formální. Napište své jméno a bydliště a jméno Vaší dcery a její bydliště. Spočítejte si, kolik utratíte měsíčně za jídlo pro dceru, za oblečení a případně i léky a hračky. Podle toho odhadnete, kolik budete potřebovat na výživném. Dále doplňte datem a podpisem.

Pokud jde o výživné pro rozvedeného manžela, zákon stanoví, že manžel, který není po rozvodu schopen sám se živit, může žádat od bývalého manžela, aby mu přispíval na výživu. A to nejdéle po dobu tří let od rozvodu.

Pokud se na tomto výživném na rozvedeného manžela nedomluvíte, musíte podat žalobu k soudu na manžela. Tuto žalobu si můžete také sepsat sama. (Jméno a bydliště Vaše a manžela, pak Vaše žádost o výživné na rozvedeného manžela, Vaše důvody – máte malé dítě a nejste schopná se živit sama a datum a podpis).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.