Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
V zoufalosti prosím o radu. Bývalému manželovi byla nařízena exekuce za dluh na výživném do doby před rozvodem na cca 68.000 Kč a to strháváním ze mzdy. Jenže on pracovní poměr ukončil a nepracuje, zaměstnavateli dluží cca 20.000 Kč.
Nemá žádný majetek, pouze auto, které má na úvěr, bohužel exekutoři se nějak nemají k tomu, aby mu ho zabavili. Moje děti nedostaly od listopadu 2009 ani korunu a já dřu jako mezek 17 hodin denně abych uživila dvě děti a poplatila dluhy které mi zanechal. Bohužel dluh od rozvodu doteď je už také dost vysoký a já nevím jak se těch peněz mám domoci. Soudem má určeno 2.500 Kč dceru a 2.500 Kč na syna, pak ještě 3000,- kč na mě jako výživné pro nerozvedenou manželku, které mi nikdy nezaplatil. Prosím poraďte jak se mám peněz domoci a zda mohu podat trestní oznámení, když už má nařízenou exekuci srážkami ze mzdy? Moc děkuji. Jana Hrubešová


ODPOVĚĎ:
Trestní oznámení můžete samozřejmě podat. Je pravděpodobné, že začne své vyživovací povinnosti brát vážně. Minimálně bude muset zaplatit určitou částku, aby se vyhnul vězení. To by pro Vás mohlo znamenat částečnou finanční úlevu.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.