Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Soud o zvýšení výživného na mého syna Tadeáše (10 let) , proběhl 8.6. 2011 u Okresního soudu v Karlových Varech (protokol k návrhu byl sepsaný v Trutnově v březnu loňského roku). Doposud (leden 2012) mi nikdo nedal vědět, jak se situace vyřešila nebo alespoň řeší - tzn. doposud jsem nedostala rozsudek soudu.

Na začátku prosince 2011 jsem mluvila telefonicky s podatelnou, kde mi paní sdělila, že je to divné, že se stala někde chyba, že to nahlásí vedoucí oddělení, nikdo se mi už neozval. Jak postupovat nyní? Stejná soudkyně, která dostala naši rozvedenou rodinu na starost, rozhodla ve věci svěření do péče mé patnáctileté dcery otci. Zajímá mne, proč tento soud, ať jde o můj návrh nebo návrh manžela ohledně výživného i péče, se vždy zajímá pouze o mé příjmy, které zjišťuje u mého zaměstnavatele, stejně pak jako posudek na mou osobu, a v případě mého manžela mu stačí pouze jeho vyjádření? A dále tvrzení, že další příjem otce plyne ze společnosti Muller production. Manžel zaměstnává sám sebe a přiznává si plat 25 000 Kč. Mohu se ohradit nebo bránit nějakým způsobem? Děkuji, Monika

ODPOVĚĎ:
Můžete si vyžádat nahlédnutí do spisu, zda je v něm rozhodnutí založeno a pouze se "ztratil" při doručování.
Pokud ve spisu nebude, doporučuji se obrátit na předsedu soudu se stížností a to jak na nevyhotovení rozhodnutí, tak na přístup soudkyně k rozhodování.
K řešení procesních pochybení soudu slouží odvolání, pokud budete příště nespokojena s řešením a postupem soudu využijte tento institut.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.