Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Přítel je rozvedený a styk s dětmi měl určený řádným rozsudkem. Protože chtěl styk po čase změnit a matka to odmítala a bránila jeho styku s dětmi, bylo na jeho žádost vydáno předběžné opatření, které platí už půl roku (05/2017-11/2017) a na řádný soud stále čekáme. Původním řádným rozsudkem byl upraven styk o víkendech + o vánočních, jarních, letních atd. prázdninách.

V předběžném opatření je ale upraven jen styk o víkendech, ale nikde se nepíše, zda se styk o prázdninách a svátcích zachovává nebo ne, jestli se mění jen ten víkendový styk a zbytek zůstává v platnosti, nebo jestli se teď přítel může s dětmi stýkat jen o víkendech, ať je škola nebo prázdniny nebo vánoce. Jak je to prosím s takovým předběžným opatřením. Máme se zcela řídit podle něj a brát si děti v sobotu jako obvykle, nebo se o vánocích máme dožadovat styku o svátcích a o víkendech ne, jak je v původním řádném rozsudku? Tam je dáno, že o prázdninách běžný víkendový styk neplatí. Děkujeme. Jana.

ODPOVĚĎ:
V textu předběžného opatření může být uvedeno, zda předběžné opatření mění původní rozhodnutí soudu či nikoliv. Proto je bez znalosti textu předběžného opatření obtížné na Váš dotaz odpovědět.   Pokud v textu předběžného opatření není uvedeno, zda se jím mění původní rozhodnutí (rozsudek) soudu či nikoliv, doporučuji zkusit se v první řadě na styku o (vánočních) prázdninách a svátcích s druhou stranou (matkou dětí) dohodnout. Pokud dohoda nebude možná, doporučuji držet se spíše současného předběžného opatření. Případně se můžete obrátit na soud, který příslušné předběžné opatření vydal, s dotazem na upřesnění styku s dětmi v době prázdnin a svátků.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Předběžné opatření o styku s dítětem - vliv na prázdniny a státní svátky
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.