Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Píši za svého přítele, který má se svou bývalou přítelkyní 14 měsíční holčičku. Pravidelně platí alimenty, které mu vyměřil soud. (Každý měsíc ještě nakupuje svému dítěti jídlo, hračky, kosmetiku a další výbavu...). Dítě pravidelně navštěvoval. Před měsícem se matka dítěte s malou odstěhovaly k její nové přítelkyni (zjistila, že má jinou orientaci), ale řekla, že dítě nám nepůjčí jako dříve a že jí už neuvidíme. Co proto můžeme dělat, aby jsme jí navštěvovali, brali na výlety jako předtím? Zažádali jsme u soudu, že si jí vezmeme do vlastní péče. Jaké máme předpoklady, že jí získáme? Děkuji za odpověď, Dominika


ODPOVĚĎ:
Pokud matka odmítá dítě předat tak jak má soudně nařízeno, jedná se o porušení rozhodnutí o výživě a výchově, a je to také samostatný důvod ke změně tohoto rozhodnutí. Pokud tedy matka bude stále odmítat kontakt otce s dítětem, máte velkou šanci na svěření do péče. Bylo by však dobré, abyste mohli toto její jednání prokázat – např. svědecky.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.