Počet stránek ve webu: 43.133

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Potřebovala bych poradit. Mám 5 leté dítě a s jeho otcem jsme se nikdy nevzali. Syn má příjmení po mě a je soudem dán do mé péče. Není dána úprava styku. Už skoro 3 roky nejsme spolu a stále dělá problémy, ale teď se chci vdát a odjet s manželem do Anglie, kde budu mít práci a vše zajištěné a dozvěděla jsem se, že pokud on nám odjezd nepovolí, musí  se to řešit soudně. Na sociálním úřade mi řekli že nemám skoro žádné šance a že to může i pro mě špatně dopadnout. Prosím vás, dá se s tím něco dělat? Dohoda s ním opravdu není možná. Mám nějaké možnosti a šance? Děkuji, Izabela


ODPOVĚĎ:
Ve Vašem případě je skutečně pravda, že nemůžete odjet s Vaším dítětem bez souhlasu otce dítěte. Takové jednání by dokonce mohlo být chápáno jako trestný čin. Proto pokud není domluva možná, budete muset požádat soud, aby vydal rozhodnutí, které nahradí souhlas otce dítěte. K soudu si nachystejte potřebnou dokumentaci, např. o tom, že se o dítě příliš nezajímá. A to např. svědecky.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.