Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jsem ženatý a čekáme s manželkou dítě. Žijeme ovšem zatím každý zvlášť kvůli zaměstnání. Každý ve svém městě. Já v prostorném, pěkném bytě, který pronajímám a manželka u rodičů v malém bytě. Obě města jsou asi 30 km.od sebe. Manželka začala odmítat přestěhovat se ke mně, protože se jí moje město nelíbí (je možné, že je částečně ovlivněna svými rodiči). Samozřejmě jsme to hodně řešili a už se i hádáme. Manželka vyhrožuje že zústane i s dítětem u rodičů. Myslím, že jsem spořádaný manžel. Nemám problém s alkoholem, s prací, financemi. Rozvádět se nechci. Múže mi manželka tímto zpúsobem zamezit společné výchově, nebo dokonce přístup k dítěti? Děkuji za odpověď. Petr.


ODPOVĚĎ:
Ne, nemůže. Ale, reálně, buď ustoupíte nebo se rozvedete. Stanovování výchovy dítěte za trvání manželství byla v našich podmínkách docela rarita. Ale je možná i případná střídavá péče určená soudem. Možná by bylo dobré, kdyby s Vámi manželka načas bydlela a život poznala i z jiné perspektivy, rodiče (myslím tím rodiče Vaší manželky) mají zvláštní tendenci přetvářet pravdu, když mají strach, že ztratí své dítě a jsou kvůli tomu ochotni rozeštvat bezproblémovou rodinu.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.