Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jsem v rozvodovém řízení, manželka nyní na mateřské dovolené. Děti 1,5 roku a 3,5 roku. Lze požadovat střídavou péči. Vzdálenosti mezi námi jsou do 50 km. Jak postupovat děkuji. Děkuji, Luděk

ODPOVĚĎ:
U střídavé péče záleží mimo jiné na tom, zda s ní souhlasí i Vaše manželka a zda jste schopni se dohodnout na frekvenci, v jaké se budete v péči o dítě střídat, a na případných finančních nárocích. Dohodu o střídavé péči sepište písemně - její vzory najdete na internetu - a poté ji předložte soudu ke schválení. Pokud Vaše manželka se střídavou péčí nesouhlasí, budete muset podat k soudu návrh na změnu úpravy výchovy nezletilých dětí. V návrhu je zapotřebí přesně vymezit časové období, po které bude dítě v péči toho kterého z rodičů. Doporučuji požádat o pomoc se sepsáním návrhu nějakého právníka. Vaše děti jsou sice ještě dost malé, ale zkusit požádat o střídavou péči určitě můžete.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.