Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Manželka se odstěhovala a bydlí u jiného muže. V našem domě má stále trvalé bydliště, ale o údržbu domku se odmítá starat, protože prý tu nebydlí. Je spolumajitelkou domku. Sice zde bydlí dcera s dětmi, ale dcera majitelka není. S manželkou se nemohu na majetku domluvit a s rozvodem ona nespěchá.

Prosím o radu, jak bych měl postupovat. Vše kolem domku financuji ze svého důchodu. Ještě podotýkám,že žena po celou dobu co se odstěhovala a to je rok a půl neprojevila zájem se zeptat, zda není něco potřeba opravit. Děkuji, Miloš

ODPOVĚĎ:
V případě, že jste spolumajitelé, a nemůžete se na správě společné věci domluvit, rozhodne na návrh jednoho z Vás soud. V případě, že máte nemovitost v SJM, a nemůžete se domluvit, opět rozhodne na návrh jednoho z vás soud. V každém případě je vhodné vyřešit situaci rozvodem, neboť nikdy nevíte, jaké závazky (půjčky) si manželka na své jméno vezme. Za tyto odpovídáte i Vy. Může se tedy stát, že si manželka vezme půjčku, nebude ji splácet, a exekutor přijde zabavit majetek do Vašeho společného domu.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.