Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Rád bych se zeptal jak mohu zajistit, abych nepřišel při rozvodu o peníze, které jsem získal prodejem darované nemovitosti. Peníze chci použít na nákup akcií. Na svém broakerském účtě budou i akcie, které jsem již nakoupil ze společných peněz a dále určitě nakoupím další akcie ze společných peněz.

Jak budu dokládat, že zrovna určité akcie jsem koupil z peněz získaných prodejem nemovitosti a tedy se nepočítají do SJM. Dále hodnota koupených akcii může časem narůst, mohu je prodat a koupit jinou investici u které bych také chtěl, aby nepatřila do společného jmění manželů SJM, protože byla koupena za peníze, které jsem získal prodejem darované nemovitosti. Prostě chci abych nepřišel o darovaný majetek při rozvodu. Děkuji, Ivan

ODPOVĚĎ:
Doporučuji Vám ohledně Vámi popsaného majetku uzavřít s manželkou dohodu ve formě notářského zápisu o zúžení rozsahu SJM a to i do budoucna kvůli případným přírůstkům. Sepsáním návrhu této dohody pověřte právníka.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.