Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jak by probíhal rozvod, když by byl manžel v insolvenčním řízení. Jaky by to poté mělo dopad na mě? Manžel podnikal v autodopravě, měl auta na leasing, které musel vrátit, má dluhy na OSSZ, na Finančním úřadě, i na zdravotní pojišťovně, i v bankách. Toto vše vzniklo v době manželství. Chce  se přihlásit do insolvence. Děkuji, Marie

ODPOVĚĎ:
Vaše manželství by bylo rozvedeno, avšak společné jmění manželů by dle typu závazků Vašeho manžela bylo postiženo insolvencí a spadalo by do majetkové podstaty, se kterou od podání insolvenčního návrhu nelze manipulovat. Tudíž by nešla uzavřít dohoda o vypořádání společného jmění manželů a muselo by se vyčkat na ukončení insolvenčního řízení. Doporučuji se poradit přímo s vybraným insolvenčním správcem – situaci je třeba řešit podle konkrétních údajů (tedy kolik závazků vzniklo z podnikání, kolik spadá do vašeho SJM, jaký je váš majetek). Může se stát, že případ Vašeho manžela bude jeden z těch, u kterých insolvence není vhodná.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.