Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Je možné východisko ze situace předlužení z OSVČ a nesplácení hypotéky kde je mnoho exekucí? Manžel podnikal jako OSVČ od roku 2007 v dopravě tahače a kamiony na leasing. Museli jsme vrátit auta i návěsy, dluhy jdou do milionů - vyčíslení v roce 2009, 2010.

Jsou exekuce na domě, který je na hypotéku. Tu taky nemohu splácet. Další dluh a exekuce na účet manžela. Pracuji pouze já manžel se zhroutil. Manžel je trvale přihlášen u syna na trvalé bydliště. Nevím zda je z této situace východisko?  Děkuji, Jaroslava

ODPOVĚĎ:
Ve Vašem případě skutečně příliš východisek neexistuje.
Lze především doporučit aktivní přístup - komunikujte s věřiteli a exekutory, pokoušejte se domluvit na splátkových kalendářích, odpuštění úroků atd.
Můžete zkusit dohodnout, aby veškeré exekuce na váš majetek spravoval jediný exekutor. Můžete exekutorovi navrhnout, že váš dům zkusíte prodat prostřednictvím realitní kanceláře, t.j. za běžnou tržní cenu a nikoli za cenu dražební.
Pocházejí-li dluhy z podnikání Vašeho manžela, není bohužel možné přikročit k tzv. oddlužení.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.