Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

05/2017 jsem se vdala a až po svatbě se ukázalo, že můj manžel má velké množství dluhů. Došlo to tak daleko, že mi účty zablokoval exekutor, pro pět let starý dluh, což definitivně pohřbilo naše manželství. Požádala jsem tedy o rozvod a manžel souhlasil, děti společné nemáme. Půjde tedy o nesporný rozvod.

Do rozvodu uhradím jeho exekuci a budu se modlit, aby nepřišla další. Chtěla jsem se ale zeptat, zda je potřeba vypořádání SJM, jakým způsobem a kde se to provádí, abych byla po rozvodu chráněná před jeho dluhy, nebo se rozvodem automaticky náš majetek rozdělí? Nechci aby mi i po rozvodu hrozilo, že budu platit jeho dluhy. Děkuji, Sandra.

ODPOVĚĎ:
Pokud se budete rozvádět smluveným (nesporným) rozvodem, musíte k rozvodovému soudu doložit dohodu o vypořádání SJM, kde si práva a povinnosti ohledně majetku do budoucna rozdělíte. Dohoda musí mít úředně ověřené podpisy. Doporučuji se za účelem sepisu dohody obrátit na advokáta, jejichž seznam najdete na www.advokatikomora.cz, který Vám mimo jiné poradí, jak dluhy do budoucna ošetřit a rozebere s Vámi Vaši konkrétní situaci detailněji.


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Vliv rozvodu manželství na exekuci pro dluhy před manželstvím
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.