Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jsem od 8/2010 rozvedená. S bývalým manželem vlastníme v SJM pouze byt 3+1. Chystám dohodu o vypořádání majetku v SJM . Lze v této dohodě řešit i převod manželovy poloviny bytu na syna, tzn. název by byl: Dohoda o vypořádání majetku v SJM a darovací smlouva.

Pak by následovalo ustanovení o vypořádání s bytem tak, že každý nabude vkladem polovinu a pak by pokračovala darovací smlouva, kde manžel tu svou daruje synovi? Jedním vkladem s jedním poplatkem? Nebo to nejde řešit jednou smlouvou a musí se darovací vložit na katastr až po schválení dohody? A druhý dotaz se týká ostatního movitého majetku, je nutné ho rozepisovat nebo stačí uvést, že zařízení bytu zůstává v majetku toho, kdo byt užívá. Děkuji, Beáta

ODPOVĚĎ:
Doporučuji Vám sepsat dohodu o vypořádání SJM a darovací smlouvu zvlášť, sloučením by mohlo dojít k nesrovnalostem. Formulaci, že zařízení bytu zůstává v majetku toho, kdo byt užívá lze použít, aniž by jste musela přesně vyjmenovávat součásti tohoto zařízení.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.