Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jsme s bývalým manželem téměř tři roky rozvedeni, vše proběhlo v klidu, o všem jsme sepsali dohodu u notáře, také jsme se dohodli na částce 750.000 Kč, kterou mi měl manžel do měsíce po rozvodu vyplatit jako majetkové vyrovnání a kterou jsem měla použít k pořízení nového bydlení (+hypotéka). Z této částky jsem obdržela pouze zlomek (cca 180.000 Kč) ve splátkách, po ústní dohodě.

Nyní se opět rok nic neděje, nic nedostávám. Zajímalo by mně, jak moc je notářská smlouva závazná, případně jak mohu a mám dále postupovat, aby to bývalý manžel začal brát vážně a já dostala vyplaceno, co mi patří a na čem jsme se písemně před notářem dohodli. Děkuji. Stanislava

ODPOVĚĎ:
Vámi uzavřená dohoda o vyrovnání společného jmění manželů  je pro Vašeho může závazná a on je povinen Vám dle této dohody vyplatit Váš podíl na společném jmění manželů a to ve sjednané výši a ve sjednané době, jelikož tak neučinil, můžete se obrátit na soud a soudní cestou vymáhat zaplacení této částky.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.