Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
S manželkou jsme si před 6-ti lety vzali novomanželskou půjčku 600.000 Kč, zaplaceno máme 400 tis. (tj. 200 tis zbývá doplatit). Půjčku jsme si brali na rekonstrukci domu, který patřil rodičům manželky, před rokem tchán s tchýní darovali tento dům manželce. Děti nemáme.
Manželka nyní čeká dítě s jiným mužem, kterého si nastěhovala do domu (já jsem se odstěhoval). Nyní bude zřejmě probíhat rozvod. Chtěl jsem se zeptat: Nárok na dům zřejmě nemám, jelikož byl věnován manželce, na tom zřejmě nezmění nic ani skutečnost, že jsem většinu domu opravil vlastními silami. Mám nárok alespoň na polovinu z již zaplacených peněz z půjčky (tj: 400/2 = 200 tisíc)? Všechy faktury jsme zasílali bance, takže s dokazováním by neměl být problém. Majetkové vypořádání musí být před rozvodem? Děkuji, Petr

ODPOVĚĎ
Prvně proběhne rozvod, pak majetkové vypořádání (a to i kdybyste uzavřeli dohodu o majetkovém vypořádání – musí ji soud schválit a to učiní až po rozvodu manželství).

Investice do majetku před soudem musíte prokázat, neměl by to být větší problém (máte-li doklady od jednotlivých úhrad apod.).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.