Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Byla jsem čtyři roky vdaná. Můj bývalý manžel zakoupil ještě před naší svatbou nemovitost. Po dobu našeho manželství jsme do této nemovitosti dali nemalou finanční částku. Jsem rok po rozvodu v rozsudku máme vypořádání dohodou - ale nedostala jsem od něj vůbec nic. Bývalý manžel tuto nemovitost prodává, ale nechce mi dát žádnou finanční částku. Jsem se dvěma dětmi v podnájmu kde platím nemalé peníze. Bývalý manžel na mě tlačí, abych si z prodávané nemovitosti odhlásila já a děti trvalé bydliště. Děkuji, Romana


ODPOVĚĎ:
Pokud nemůžete investice do nemovitosti manžela věrohodně prokázat (účtenky nebo jiné doklady), pravděpodobnost, že docílíte vrácení toho, co jste vložila do nemovitosti, dohodou je velmi nízká. Zkuste se dohodnout na finanční částce, kterou Vám ex-manžel poskytne za to, že odhlásíte trvalé bydliště sobě a dětem. Nedohodnete-li se do tří let od právní moci rozsudku o rozvedení manželství podejte návrh na vypořádání společného jmění manželů. Připravte se ale na složité prokazování toho, že jste do nemovitosti vložila finanční prostředky.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.