Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Můj tchán a tchýně chtějí darovat rodinný dům ve kterém bydlím já, můj manžel a naše dítě. Chceme si brát hypotéku na přístavbu místností tohoto domu. Tchýně chce darovat dům pouze manželovi, i když jsme do domu společně investovali spoustu peněz. Tak bych Vás ráda požádala o radu. Zajímá mě, jak by to bylo při rozvodu. Jsme svoji již 2 roky, společně máme dítě. Dostanu něco z domu který dostane manžel (kdyby došlo k rozvodu)? Předem Vám děkuji za odpověď. Magda


ODPOVĚĎ:
Majetek, který Váš manžel získá darem nebo dědictvím, nepatří do SJM (společného jmění manželů). Proto v případě rozvodu nemáte nárok na tento majetek. Máte však právo na náklady, které jste ze svých prostředků do tohoto majetku investovala. Avšak pouze pokud můžete tyto náklady doložit. Pokud máte účtenky, paragony, pak je to snadné. Jinak se pokuste s manželem dohodnout, na podepsání dohody, která Vám potvrdí, že jste do jeho domu investovala konkrétní prostředky.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.