Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Ráda bych se zeptala na informace ohledně příspěvku na bydlení. V nájemním bytě žiji spolu s 3letou dcerou. Otec dítěte je zde přechodně, mám podanou žádost o svěření dítěte do péče. K trvalému pobytu jsme zde hlašené dvě, já a dcera. Otec stále mluví o odchodu a práci v zahraničí, ale zatím skutek utek. Mohu v žádosti uvést, ze ve společné domácnosti jsme pouze dvě?

Pokud ne, jakým způsobem bych měla postupovat, když do rozhodných příjmů pro přiznání dávky se započítávají příjmy trvale hlášených osob v domácnosti?
Nájemní smlouva je vedena na mě, ale je v ní uvedeno jméno dcery i otce. Děkuji za odpověď, s pozdravem Stanislava

ODPOVĚĎ:
V žádosti o příspěvek na bydlení v části A – Žadatel o příspěvek uvedete pouze sebe. V části B - Osoby společně hlášené k trvalému pobytu uvedete pouze Vaši dceru, pokud je kromě Vás v bytě k trvalému pobytu hlášena pouze ona. Vašeho manžela v části B uvádět nebudete a tudíž nebudete muset dokládat ani jeho příjmy formou Dokladu o výši čtvrtletního příjmu. K žádosti samozřejmě budete muset doložit i nájemní smlouvu, která prokazuje Váš právní vztah k bytu. Pokud budete dotazována na uvedení Vašeho manžela v nájemní smlouvě, mělo by postačit sdělení, že není v bytě hlášen k trvalému pobytu.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.