Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jsem zaměstnána, avšak dostala jsem výpověď pro nadbytečnost s 3 měsíčním odstupným. Můj průměrný měsíční čistý výdělek pro stanovení podpory v nezaměstnanosti činí 19.975 Kč. Je mi 59 let, budu pobírat 11 měsíců podporu v nezaměstnanosti (pokud neseženu práci) : První 3 měsíce "supluje" hmotné zabezpečení mé 3 měsíční odstupné.

Další dva měsíce = 65 % průměrného měsíčního čistého výdělku. Další dva měsíce = 50 % průměrného měsíčního čistého výdělku. Zbytek 8 měsíců = 45 % průměrného měsíčního čistého výdělku. DOTAZ:
Jaká bude výše podpory v nezaměstnanosti poskytovaná úřadem práce, když jsem současně invalidním důchodcem 2. stupně s vypláceným důchodem 9.300 Kč měsíčně? Děkuji, Pavlína

ODPOVĚĎ:
Pobírání invalidního důchodu 2. stupně nemá žádný vliv na výplatu podpory v nezaměstnanosti a její výši. Můžete tedy pobírat invalidní důchod a současně podporu v nezaměstnanosti. Podpora Vám bude vyplácena ve výši, kterou jste uvedla v dotazu, nebude kvůli invalidnímu důchodu nijak krácena. První dva měsíce tedy budete pobírat 65%, další dva měsíce 50% a zbývající část podpůrčí doby 45% Vašeho průměrného čistého měsíčního výdělku.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.