Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Mé dceři budou v prosinci 2012 3 roky a já do té doby pobírám rodičovský příspěvek. Můžu ji dát do školky od září na celý den,aniž bych o rodičovský příspěvek přišla? A může ji školka vzít, aniž by ji byly tři roky? Děkuji, Svatava

ODPOVĚĎ:
Pokud pobíráte rodičovský příspěvek podle starého systému - nepřecházela jste na nový systém - pak Vám rodičovský příspěvek do tří let věku dítěte náleží pouze tehdy, pokud bude Vaše dcera navštěvovat školku maximálně 5 kalendářních dní v kalendářním měsíci.
V měsíci září, říjnu a listopadu tedy můžete dát dceru do školky nejvýše každý měsíc na pět dní, jinak o rodičovský příspěvek přijdete. V prosinci může do data narozenin dcera opět do školky pět dní v měsíci. Protože datem třetích narozenin Váš nárok na rodičovský příspěvek končí, od třetích narozenin už dcera může chodit do školky prakticky bez omezení.
V případě, že byste přešla na nový systém rodičovského příspěvku, mohla byste dceru dávat do školky neomezeně již od září. Pokud má školka, kam chcete dceru přihlásit, dostatečnou kapacitu a Vaše dcera je na pobyt ve školce dostatečně zralá, může ji školka přijmout i ve dvou letech.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.