Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jsem ženatý otec tří nezletilých dětí a z mimomanželského poměru mám 2 nemanželské děti. Moje bývalá milenka žila s manželem u kterého věděla, že podstoupil sterilizaci. Její manžel dal dobrovolně své otcovské jméno do rodného listu jejích dětí a vychovávali je spolu do doby věku dětí (3,5 a 1 rok). Bývalá milenka je momentálně se svým manželem v rozvodovém řízení a její manžel hodlá zrušit otcovství. Jaké finanční i jiné nároky by mohla bývalá milenka uplatnit vůči mě a mé rodině ? Děkuji, Mirek


ODPOVĚĎ:
Zrušit otcovství po takové době půjde jen se souhlasem nejvyššího státního zástupce. Ten povolí takové zrušení, jen je-li to v zájmu dětí.
Roli hrají všechny faktory, které mohou být ve prospěch dětí, a to i finanční. Např. pokud je na tom manžel milenky finančně lépe, dobrovolně uznal otcovství a vychovával je tolik let, nemá jiné závazky (na rozdíl od Vás) apod.

Navíc pokud nebudete chtít uznat otcovství, bude to velmi obtížné. Nejvyšší státní zástupce ve Vašem případě pravděpodobně nepovolí zrušení otcovství a Vy nebudete muset nic platit.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.