Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Prosím poraďte jak odhlásit nebo přehlásit manželku, se kterou jsem v rozvodovém řízení z domu mých rodičů, kde má trvalé bydliště společně s našimi dětmi. Oba jsem podali návrh na rozvod, děti jí byly svěřeny do péče. Ovšem nakonec nás nerozvedli. Společné soužítí je však neúnosné. Domácnost máme oddělenu, já platím výživné na děti i na ní. Stále dochází k hádkám, to není dobré pro nikoho z nás.

Bydlíme u mých rodičů v rodinném domě, kde jsem se po svatbě nahlásil k trvalému pobytu. Teď by však rodiče chtěli, aby se manželka odtěhovala. Právník nám řekl, že kde mají trvalé bydliště děti, tam musí mít i jejich zákonný zástupce, tj. manželka. Ona se však dobrovolně odstěhovat nechce. Mají rodiče nějakou šanci zrušit jí trvalé bydliště? Nemáme žádnou nájemní smlouvu na užívání domu a já podal znovu žádost o rozvod. Dělá dluhy a bojím se by to mohlo dojít i tak daleko, že by přišli exekutoři do domu rodičů. Dům je vlastnictví jen rodičů. Jsem ochoten se také vystěhovat. Děkuji, Dalibor

ODPOVĚĎ:
Změnit trvalé bydliště ve Vašem případě by bylo příliš složité. Doporučuji Vašim rodičům podat žalobu na vystěhování Vaší manželky z rodinného domu a to z důvodů Vámi uvedených, ale počítejte s tím, že budete muset manželce a Vašim dětem nalézt náhradní bydlení.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.