Počet stránek ve webu: 43.141

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Matka vlastní RD, který by ráda převedla na mne, ale vzhledem k tomu, že dceři je letos 14 let, máme obavy, že pokud by se mi ještě letos něco přihodilo, tak by mohl RD získat můj bývalý partner, jako otec dítěte. Lze toto nějak ošetřit nebo se změní něco v době , kdy bude dceři 15 let? Moc děkuji za Vaši pomoc, Martina


ODPOVĚĎ:
Vaše domněnka je pravdivá – dcera je Váš jediný dědic, a jako nezletilé by jí byl ustanoven opatrovník, v tomto případě Váš bývalý manžel, jakožto její zákonný zástupce. S patnáctým rokem věku dcery se nic nezmění, pořád bude nezletilá. Nicméně, matka na Vás může dům převést a Vy neprodleně sepište závěť, ve které stanovíte své nezletilé dceři opatrovníka – je nutné, aby závěť byla sepsána u notáře. Tímto způsobem se vyhnete tomu, že by se dům najednou dostal do správy Vašeho bývalého manžela. A nebo jednoduše vyčkejte až bude dcera zletilá a pak ať na Vás matka dům daruje.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.