Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
U manželky jsem zjistil nevěru. Přečetl jsem si i pár SMS z jejího mobilu a taky jsem si přečetl emaily, které posílá svému milenci. Napadla mě, že mě udá, že jsem se ji naboural do emailu. Má na to právo? U soudu bude tvrdit, že nikoho nemá. Nemůžu ale říct odkud to vím já. Děkuji, Matouš


ODPOVĚĎ:
Narušil jste manželčino soukromí a ona má právo Vás za to žalovat a to formou Žaloby na ochranu osobnosti. U soudu můžete uvést zdroje, z jakých informaci máte (a samozřejmě doložit Vaše tvrzení důkazy). Riskujete, že Vás manželka zažaluje za porušení osobnostních práv, ale u rozvodového soudu budete mít důkazy, které prokážou, že manželka zapříčinila rozvod.
Otázkou je, zda příslušné důkazy ještě existují a zda jste schopen je u soudu doložit a zda jsou natolik průkazné, aby z nich bylo patrné, že se opravdu jednalo o nevěru. Pokud se totiž nejedná o věrohodné důkazy, ale jejich závažnost v nich vidíte pouze Vy, nedomůžete se na soudu ničeho a ještě Vás bude čekat soudní řízení za porušení soukromí.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.