Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Prosím o radu jak postupovat. Při rozvodu manželka podepsala s bývalým manželem dohodu o svěření dětí do péče . Dohoda zněla doslovně po dobu studia a vyřešení bytové situace matky budou děti dočasně u otce. Jenže po dobu studia i nyní stále porušuje §27. Načež se mu podařilo u staršího dítěte podpořit syndrom zavrženého rodiče a nyní na obě děti nestačí pro jeho pracovní vytížení. Neustále matku neinformuje o prospěch ani zdravotním stavu dětí. Takže pátráme a hledáme nějaké informace o dětech. Nyní dal manželku k soudu ohledně úpravy styku. Vyhranil jí takové podmínky že by děti viděla jen 2x za 14 dní. Děkuji, Matyáš

ODPOVĚĎ:
Pokud se jakkoliv změnila situace nebo otec nedodržel dohodu o úpravě styku je to důvod k úpravě výchovy a výživy. To vše uveďte u soudu, který bude úpravu styku řešit. Můžete soudu podat vlastní návrh na úpravu styku, co předloží otec, nemusí soud automaticky potvrdit. Uveďte, že již dlouho nepředává základní informace o dětech a pokuste se uvézt konkrétní případy, kdy se tak stalo. Např. konkrétní data, kdy matka žádala o informace telefonicky nebo jinak a byla odmítnuta. Na takové konkrétní informace by soud měl reagovat pravděpodobně v její prospěch.

 

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.