Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jsem již 6 let rozvedená, mám z manželství devítiletého syna, otec si syna bere pravidelně jak určil soud. O letních prázdninách chce otec se synem a s novou rodinou letět na dovolenou, ale syn po posledním letu, má z letadel fóbii a již nechce létat, otec o tom nechce ani slyšet. Můžete mi poradit, jak mám postupovat zda je nějaká možnost, aby se syn nadále nestrachoval z dovolené s otcem a zda je nějaká možnost řešení? Děkuji. Laura


ODPOVĚĎ:
V rodinných záležitostech je vždy nejlepší domluva. Zásahy ze strany úřadů mohou udělat mnoho škod, proto možná pomůže, když požádá Váš syn otce o změnu cestování na dovolené. Případně je do budoucna řešením také pedagogicko psychologická poradna, která může časem Vašeho syna zbavit strachu z létání. Pokud to nebude možné, pomůže Vám orgán sociálně právní ochrany dětí, který slouží právě k ochraně dětí ve všech směrech. Je součástí městského úřadu krajského města.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.