Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Koupil jsem si kopačky a po třetím tréningu se mi začaly rozlepovat podrážky. Když jsem dal kopačky reklamovat vratili mi je opravené a po prvním zapase se ta samá vada objevila znovu. Opět mi je opravili a vrátili. Když sem byl kopačky raklamovat po třetí vrátili mi je po měsíci zatuchlé a ještě mokré a žadají mě abych je vysušil aby mi byla reklamace uznána. Co dělat? Zdeněk


ODPOVĚĎ:
Pokud se vyskytla vada potřetí, máte právo od smlouvy odstoupit, tedy vrátit zboží a žádat vrácení peněz. Pokud navíc došlo v době reklamace zboží k jejich dalšímu poškození, nese za to odpovědnost prodávající.
Záleží tedy na Vás, zda trváte na opravě – potom se tedy obrňte trpělivostí a boty vysušte. Teď budete těžko dokazovat, že boty navlhly u prodávajícího, když jste je už převzal. Pokud jste je nepřevzal, tak oznamte prodávajícímu, že byly odevzdány v pořádku, takže je vysoušení na něm. V tomto případě však dochází k neprofesionálnímu chování, odstupte tedy od smlouvy. Nemusíte tak učinit písemně, ale pokud se s prodávajícím nebudete schopen domluvit, tak máte alespoň doklad, že jste tak učinil.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.